TŘÍTÝDENNÍ GRAVITY TRIP 2012 – ČÁST I.

Třítýdenní Gravity Trip 2012,

Špičák, Geisskopf, Saalbach, Leogang, Wagrain, Planai, Semmering a návrat do Geissu.

Tři týdny, 7 bikeparků,

Část I., přípravy, Špičák a Geisskopf.

Jak to všechno začalo – aneb přípravy :

V půlce června se na Lipně rozhodlo, v srpnu to na měsíc balíme! Na rychlo zařizujeme 20ti denní „dovolenou“ v práci a čeká nás velmi spořivý měsíc (máme v kapse každej poslední dvě kila, což nám tak akorát stačí na návrat z Lipna do Prahy). Po měsíci dáváme dohromady prachy s „menší“ půjčkou u rodičů na 2 gravity carty (sezoní permice asi na 11 bikeparků, 10 000/jedna) benzín (odhad máme kolem 5000 – auto), pojištění, jídlo, a nějakou rezervu (Šárka na řídítka – což sem ještě v té době netušila, Kuba na pivka – což moc dobře věděl). Dáváme Graviťáky do servisu, a jsme připraveni odjet.

První naší zastávkou bude Špičák, dorážíme k večeru, kempíme na parkáči a v dešti vaříme první instantní těstovinovou sračku. Ráno vyrazíme pořídit gravitykartu a jdeme na to. Nevím, kde nastala ten den chyba – možná jen bloudíme v odbočkách, možná nemáme dostatečný skill, možná opravdu není tenhle bikepark úplně vhodný pro bezřetězáky s malou světlostí a nejspíš to bude všechno dohromady – ale nemáme dobrý pocit. Po krátké domluvě tedy volíme přesun do do Geissu. (s odstupem času sem patří připsat jen to – že jsem zvědavá, až se na Špičák někdy vrátíme. Podobný pocit jsem měla ze Špagety na Ještědu a jaké bylo moje překvapení, po roce vidět Kubu, který si jí dal na svém Iron Colsovi na čistotu, včetně všech překážek).

 

http://sumava.spicak.cz/cz/sekce/bikepark-spicak-77/

Odpoledne, cestou do Geissu, však trávíme za čárou v Zweislu na místní policejní stanici. Kuba ve výslecharně kde mu odebírají otisky a sepisují protokol o tom, že za 0,04 gramů trávy mu nic nehrozí, já v čekárně kde zabíjím nudu tím, že rozkrádám policejní majetek (kradu naučné omalovánky pro děti, kamarádům jako suvenýr z výletu). Ano, dostali nás tajný.

Do Geissu příjždíme akorát na posledních pár jízd. Překvapení se koná, moje oblíbená trasa Flow Country je protažená o horní úsek. Kuba slintá blahem (je tu poprvé) a mě nikdo netahá z borůvčí (takže vlastně taky taková premiéra). Flow Country, Dual, Slalom, Bike-X a X ride jsou tratě přímo dělané na koloběžku a já vidím jak Kubu tenhle bikepark okouzlil, stejně jako loni mě. Strávíme v Geissu pár dní, já si konečně dělám radost a pořizuju pořádné řídítka jako vlaštovky ( tak už nemusím závidět Kubovi ty jeho). Vládne pohoda, přes den ježdení, večer hodování, oheň a nějaké ty pivka….trudomyslnost zaháníme pařením Magicu a Kostakama. Nic nám nechybí….po pár dnech to balíme a vyrážíme dobít Saalbach.

http://www.bikepark.net

… a tím to nekončí, pokračování příště!

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Můžete používat následující HTML značky a atributy: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>